Back
Dialoog Stepping Stone TELDERMAN

Stepping Stone: een nieuwe koers voor de muzieksector

Scroll

In deze ontwrichtende tijden verlangen we naar échte muzikale ontmoetingen. Om muzikant en publiek elkaar weer te laten vinden worden musici, publiek en ondersteunende organisaties uitgedaagd om nieuwe vormen te vinden. JazzLab Gent en Powered by TINC onderzochten hoe de muzieksector zich heeft georganiseerd, en zien een noodzaak tot een nieuwe manier van samenwerken. Om dit te realiseren presenteren ze Stepping Stone, een platform en community met één gezamenlijk doel: het voortbestaan van een gezonde, internationale muzikale sector. 

De lancering van Stepping Stone vond plaats tijdens de conferentie inJazz op donderdag 25 juni. 

InJazz is een internationale conferentie, georganiseerd door Buma Cultuur. Dit jaar vindt de conferentie online plaats. Tijdens InJazz lanceert Stepping Stone haar platform met een open gesprek over de muzieksector, waarbij de maker centraal staat. Aan het gesprek nemen zowel professionals uit Duitsland en Australië deel als de Vlaamse tubaïste Berlinde Deman en Nederlandse gitarist Bram Stadhouders. Het gesprek wordt gehost door Sandra Gevaert.

Alle partijen binnen de muzieksector zijn welkom om zich aan te sluiten bij Stepping Stone, wanneer zij zich verbonden voelen met de wijze van samenwerken: ruimdenkend, toegewijd om bij te dragen en te delen, ondersteunend, duurzaam, speels en verantwoordelijk. Deze basisprincipes zijn gebaseerd op de bottom-up gedachte waarbij het initiatief en het eigendom van een project te allen tijde bij de makers en hun ambities ligt.

Ondertekenaars blijven op een laagdrempelige manier betrokken bij Stepping Stone. Naast meerdere prominente makers, sloten onder meer Stadtgarten, SoundOut, Handelsbeurs, Dock Zuid en Music:LX zich al aan bij Stepping Stone.

Makers en muziekprofessionals uit binnen- en buitenland worden uitgenodigd om deel te nemen aan de community.


Learn more on Stepping Stone

www.steppingstone.family

Laatste projecten

Scroll