Back
Concept Dialoog TELDERMAN

Fundamentele vraagstukken met Presencing Institute

Scroll

Presencing Institute (bekend van Theory U, door Otto Scharmer) helpt makers en leiders om nieuwe oplossingen te vinden in een tijd van verstoring en potentiële transformatie. Met GAIA biedt Presencing Institute een infrastructuur waarbinnen deelnemers zich gedurende 14 weken wenden tot het huidige moment van ontregeling, door COVID-19. Daarbij ligt de focus op een beweging richting maatschappelijke vernieuwing. Met het oog op de muzikale sector, en de positie en het welzijn van de makers neemt TELDERMAN deel aan de gesprekken en beweging van GAIA.

Het Presencing Institute is in 2006 als een actie-onderzoeksplatform ontstaan uit het MIT Center for Organizational Learning. Het instituut richt zich op het snijvlak van wetenschap, bewustzijn en diepgaande sociale en organisatorische verandering. 

Tijdens het GAIA proces worden de fundamentele vraagstukken van deze tijd aangesneden. Hoe willen we samen leven en werken? Hoe kan een economie het welzijn van de samenleving dienen? Hoe evolueert onze democratie? Om een verbindende slag te slaan bij de opening van deze intensieve sessies, verzorgt TELDERMAN vanuit Dock Zuid de muzikale invulling bij het Nederlandse traject.

Op 10/11 juli komt het GAIA proces – dat zich wereldwijd verspreidt over verschillende sectoren, systemen en culturen – samen in een Global Forum, waar alle deelnemers en ideeën samenkomen. 

Forum: in gesprek

Powered by TINC organiseert zelf Music Forum en Makers Forum. Bij Music Forum komen professionele makers en de sector samen voor een dialoog. Makers Forum is een tweewekelijkse check-in voor de makers. Beide gespreksgroepen zijn ontstaan naar aanleiding van een behoefte tot onderlinge verbinding, voortkomende uit de COVID-19 crisis.