Back
Artist in residence Stepping Stone TELDERMAN

Makers gezocht voor residentie België

Scroll

In April 2020 start Powered by TINC in samenwerking met JazzLab Gent een serie residenties onder de noemer Stepping Stone. In deze serie werken Vlaamse makers bij Dock Zuid en Nederlandse makers bij de Handelsbeurs.

STEPPING STONE

Achtergrond & ambitie
Het pad naar een muziekcarrière in eigen land wordt in de meeste gevallen ondersteund door diverse talentenprogramma’s. Hoe een maker daarna verder moet, is niet duidelijk en ook niet eenvoudig. We constateren een groeiende behoefte aan een internationaal speelveld vanuit het opbouwen van persoonlijke relaties die elkaar kunnen versterken. Met Stepping Stone zetten we een samenwerking op tussen Vlaanderen en (Zuid-)Nederland, in het kader van een internationaal ontwikkelingstraject waarbij we ook partners betrekken uit andere landen. De focus ligt in dit traject op de musici zelf en hun ontwikkeling, op het uitbouwen van een duurzame carrière, met duurzame contacten.

Aangeboden

    • Netwerk en coaching vanuit Powered by TINC en JazzLab
    • Coaching door externe coach(es)
    • Werkbudget (E2000) voor dagvergoeding van jezelf en mede-musici
    • Reiskosten, sejour en verblijf (max 8 overnachtingen)

De residentie dient in 2020 ingevuld te worden als samenwerking tussen Nederlandse en Belgische makers, en mag in meerdere gedeeltes worden opgedeeld: bv een verkenning van het Belgische culturele landschap, en samenwerking met meerdere makers.

Profiel

Stepping Stone is op zoek naar Nederlandse makers die klaar zijn voor internationale stappen. Ze zoekt autonome makers die geloven in de kracht van de verbinding, die werken met een open blik en die een positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving. Stepping Stone wil professionele makers ondersteunen, die met een brede interesse en blik op de toekomst werkzaam zijn op de grensvlakken van geïmproviseerde muziek, jazz, hedendaags gecomponeerde muziek en avontuurlijk pop.

Kenmerken
– open-minded
– ondernemend
– bereid zijn om kennis, netwerk+expertise te delen.
– openstaan voor nieuwe manieren van samenwerken

Aanmelden

– Motivatie (max 1A4) voor jouw residentie. Hierin vertel je over je ambitie om een langdurige carrière in België op te bouwen of uit te breiden, en over de gewenste artistieke ontwikkeling danwel concrete invulling.

– Naam, adres en telefoonnummer

– Biografie of link naar je website

 

Deadline
vrijdag 17 april 2020

Bekendmaking selectie
uiterlijk vrijdag 1 mei 2020

Meld je aan

deadline vrijdag 17 april 2020

Selectie

De selectie vindt plaats op basis van een advies door een klankbord van makers, aansluiting bij de doelstelling van het project, en de mogelijkheden van de partners om een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren.

Er is geen voorkeur voor reeds ‘ingevulde projecten’ danwel projecten waarin sprake is van een onderzoekstraject.

Initiatoren

Locatie-partners

Dit initiatief word mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *