Back
Concept Dyane Donck Eventproductie TELDERMAN

Breda Buiten met Dyane Donck & TELDERMAN interplay

Scroll

Iets waar we al een hele lange tijd naar uitkijken: een moment mét muziek, publiek en samenwerkingen. Het weekend van eind september hebben wij daar in ieder geval voor gereserveerd. Op 23, 24 en 25 september staan Dyane Donck en Rogier Telderman met verschillende projecten op Breda Buiten.

Breda Buiten ondersteunt ondernemers en culturele organisaties door een zomerprogramma te initiëren voor iedereen. Als onderdeel van het maatregelenpakket geeft het de stad Breda een extra impuls op een veilige (coronaproof) manier. Niet reguliere locaties worden aangetikt, zoals het terrein van cultuurcluster Klavers Jansen en de Stokvishallen, waar Dyane & Rogier op het podium staan.

Dyane Donck

Première 'The Corona Drawings'

Dyane Donck laat zich voor The Corona Drawings inspireren door de potloodtekeningen die kunstenaar Iris Bouwmeester dagelijks maakte tijdens de lockdown. Vanuit deze tekeningen schreef Dyane haar composities en zorgde Jos Meijers voor de animaties. De composities worden in het weekend van 23 tot 25 september live uitgevoerd door Gum Boy Orchestra met Jacqueline Hamelink (cello) en Robbert van Hulzen (percussie). Het ensemble werd door Dyane Donck opgericht en werkt steeds met andere gastmuzikanten. Voor deze productie hebben zij als gastmusicus de Belgische mezzosopraan Els Mondelaers uitgenodigd. De try-out is donderdagavond 23 september om 20.30 uur.

De première is op vrijdag 24 september 21.00 uur. Op zaterdag 25 september bekijk je de voorstelling om 21.00 uur. Een kaartje kost € 9,50 exclusief € 0,85 servicekosten.

Data:

DO 23 SEPTEMBER | 20:30 – 21:15
VR 24 SEPTEMBER | 21:00 – 21:45
ZA 25 SEPTEMBER | 21:00 – 21:45

Locatie:

Stokvishallen – verzamelen Podium Bloos

Tickets:

€9,50 (exclusief € 0,85 servicekosten)

Rogier Telderman

Graphic Matters & TELDERMAN

Voor Hidden in Plain Sight werkt componist Rogier Telderman samen met grafische kunstenaars Thomas & Jurgen. Zowel Telderman als Thomas & Jurgen zijn geïnspireerd door de improvisatietechnieken van de jazzmuziek. Voor Breda Buiten maakten zij een combinatie van een muurinstallatie en muziek. Het kunstwerk staat in het teken van hoop, verwachtingen en verlangen na de pandemie. Na een onzekere periode mag het publieke leven opbloeien en worden nieuwe persoonlijke contacten gelegd. ‘Hiding in Plain Sight’ pakt deze gevoelens en legt deze emoties vast in een compositie én een installatie. Op donderdag 23 september om 21.30 uur wordt de compositie live uitgevoerd. Op vrijdag en zaterdag is het kunstwerk te bewonderen, waarbij de muziek via koptelefoons kan worden beluisterd. Een kaartje reserveren is noodzakelijk. Partners bij het tot stand komen van ‘Hiding in Plain Sight’ zijn Graphic Matters en Podium Bloos.

Data:

DO 23 SEPTEMBER | 21:30 – 22:00
VR 24 SEPTEMBER | 19:30 – 22:00
ZA 25 SEPTEMBER | 19:00 – 22:00

Locatie:

Verzamelen Plein Podium Bloos

Tickets:

Gratis, maar reserveren is noodzakelijk.